Kako se izogniti težavam

Pravilna ustna higiena

Za zdrave dlesni največ naredimo z redno in pravilno ustno higieno, ki vključuje umivanje zob dvakrat na dan in uporabo zobne nitke enkrat na dan. Zelo priporočljivo je, da očistimo tudi dlesni in jezik, saj se tu skriva obsežen vir mikrobov in ustnega zadaha. Kot pomemben del vsakodnevne ustne higiene se priporoča Gengigel hidrogelna ustna voda, Gengigel gel in Gengigel pršilo pa sta učinkovita pomoč pri prvih znakih vnetja dlesni.

Redni obiski zobozdravstvenih strokovnjakov

Kot obvezen del vzdrževanja zdravja zob in dlesni spada tudi redno obiskovanje zobozdravnika. Ta bo pomagal z nasveti glede učinkovite ustne higiene, preveril zdravstveno stanje zob in dlesni, odstranil zobni kamen in opravil morebitne stomatološke posege.

Enkrat na leto je priporočljivo obiskati tudi ustnega higienika, ki bo poskrbel za preventivno oskrbo ustne votline: pregledal bo stanje zob, ustno sluznico, delovanje žlez slinavk, obzobno tkivo, nebo, jezik in ustno dno. Izmeril bo globino obzobnih žepov, strokovno očistil zobe (odstranil zobni kamen in jih spoliral) in predstavil pravilno ustno higieno (način umivanja in nitkanja zob, uporabo zobnih past in medzobnih ščetk).

Nasveti strokovnjaka

*Vir: ePharma MAT december 2020

Izdelki Gengigel

Pobrskajte po širokem naboru izdelkov in izberite svoj Gengigel.

Neškodljiv pri zaužitju

Neškodljiv
pri zaužitju

Veganski izdelek

Veganski
izdelek

Brez sladkorja

Brez
sladkorja

Brez laktoze

Brez
laktoze

Brez glutena

Brez
glutena

Brez GSO

Brez
GSO

Kako je Gengigel pomagal našim uporabnikom?

Nasmeh nas nič ne stane, lahko pa čudežno deluje – na ljudi okoli nas in nas same. Poskrbi za brezskrben nasmeh!
Izdelki GengigelIzdelki Gengigel

Izdelki Gengigel so na voljo na spletu, v vseh lekarnah, specializiranih trgovinah in prodajalnah DM.

Gengigel
close