Parodontitis

Kako spoznamo parodontitis?

Parodontitis (pogovorno bolj znan kot parodontoza) je resna oblika vnetja dlesni, za katerega so značilne krvaveče dlesni, ustni zadah ter umik dlesni od zob, ki se majejo in lahko celo izpadejo. Če bolezen napreduje v globino, povzroči postopno propadanje obzobnih tkiv, kot so vezivno tkivo, zobni cement in celo podporna kost. V tej fazi je škoda skoraj nepopravljiva. Propadejo namreč vsa tkiva, ki zobe držijo v čeljusti.

Vzroki za nastanek parodontitisa

Parodontitis se pogosto pojavi, ko ljudje v daljšem obdobju zanemarijo simptome vnetja dlesni (gingivitisa). Nastane zaradi toksinov, ki jih proizvajajo bakterije v plaku na površini zob. Ti toksini povzročajo ločevanje dlesni od zob in tvorjenje obzobnih žepov. Obzobni žepi so značilni za napredovani parodontitis in se sčasoma povečujejo, kar lahko vodi do izgube zob.

Zdravljenje parodontitisa

Zdravljenje parodontitisa vključuje obvezen obisk zobozdravnika, ki bo določil ustrezno terapijo, pravilno ustno higieno in redno profesionalno čiščenje zob. Priporočena ustna higiena med drugim vključuje vsakodnevno ščetkanje in uporabo zobne nitke. V nekaterih primerih bo zobozdravnik svetoval antibiotike ali zobozdravstveno operacijo.

Izdelki Gengigel lahko v tej fazi ublažijo vnetje dlesni, zato po zobozdravstvenih posegih priporočamo uporabo izdelkov Gengigel gel forte in Gengigel first aid, ki olajšata bolečino, zacelita krvaveče dlesni in odpravita otekline. Za optimalen način uporabe Gengigela priporočamo, da se posvetuje s svojim zobozdravnikom.

*Vir: ePharma MAT december 2020

Izdelki Gengigel

Pobrskajte po širokem naboru izdelkov in izberite svoj Gengigel.

Neškodljiv pri zaužitju

Neškodljiv
pri zaužitju

Veganski izdelek

Veganski
izdelek

Brez sladkorja

Brez
sladkorja

Brez laktoze

Brez
laktoze

Brez glutena

Brez
glutena

Brez GSO

Brez
GSO

Kako je Gengigel pomagal našim uporabnikom?

Nasmeh nas nič ne stane, lahko pa čudežno deluje – na ljudi okoli nas in nas same. Poskrbi za brezskrben nasmeh!
Izdelki GengigelIzdelki Gengigel

Izdelki Gengigel so na voljo na spletu, v vseh lekarnah, specializiranih trgovinah in prodajalnah DM.

Gengigel
close