Ustno zdravje za enkraten poljubček

 Gengigel uredništvo

Gengigel uredništvo

Z namenom ozaveščanja o pomembnosti ustnega zdravja v marcu obeležujemo svetovni dan ustnega zdravja.

Skrb za zdravje zob in ustne votline je izjemno pomembna, saj vpliva na vsesplošno dobro počutje in kakovost življenja. Vse, kar se dogaja v ustni votlini, vpliva na naše zdravje, zato so vsakodnevna skrb za ustno higieno ter preventivni obiski ustnega higienika in zobozdravnika priporočljivi. Prijeten zadah zaradi ustne higiene vam lahko polepša tudi človekovo naravno in najlepšo obliko izražanja ljubezni – poljub.

Samo en majhen poljub mi daj

Poljub ima veliko oblik in nešteto pomenov. Z njim lahko izrazimo ljubezen, pozdravimo prijatelje ali družinske člane, prenesemo sporočilo partnerju ali pozdravimo ranico na otrokovi roki. S poljubi se poleg orangutanov in pritlikavih šimpanzov tudi razlikujemo od preostalih živali, ki svojo naklonjenost izražajo na druge načine. Poljubljanje je v naši kulturi in življenjih že dolgo časa prisotno, zato je za najboljšo izkušnjo pomembna ustna higiena. Ustnice in naš zadah lahko o nas sporočajo mnogo informacij.

Praznujte mesec Gengigela z nami in sodelujte v našem mednarodnem nagradnem fotonatečaju!

Poljub ima lahko nešteto pomenov, a hkrati le enega - ljubezen. Delite svojo ljubezen tudi z nami in nam pošljite poljub. Sliko poljuba naložite na spletno stran natečaja in se potegujte za eno od izjemnih nagrad:

  • 1x profesionalno odstranjevanje zobnega kamna
  • 24x set komplet Gengigel izdelkov

*Nagradni natečaj poteka v angleščini.

Poljubljanje izboljša ustno higieno in počutje

Tukaj imamo seveda v mislih tiste poljube, kjer se naše ustnice združijo z ustnicami našega partnerja. Pri tem si izmenjamo nekoliko sline, z njo pa tudi vse mikroorganizme, ki živijo v ustni votlini. Če oba s partnerjem vzdržujeta zdravo ustno higieno, ima to to mnogo prednosti, kot so upočasnjena rast bakterij, nevtraliziranje škodljivih kislin in preprečevanje zobne gnilobe. Poljubljanje prav tako kuri kalorije, poveča izločanje endorfinov, izboljša videz kože in zbliža dve osebi.

Ustna higiena za najlepše poljube

Ne glede na to, ali boste poljubili otroka za lahko noč ali partnerja za dobro jutro, je dobra ustna higiena vedno dobrodošla. Poleg rednega čiščenja zob, nitkanja in uporabe ustne vodice s sabo nosite tudi žvečilni gumi, ki bo hitro izboljšal vaš zadah. Ne pozabite piti veliko vode, ki bo povečala izločanje sline ter navlažila vaša usta in ustnice. Za nežne in mehke ustnice pa priporočamo tudi redno uporabo balzama.

Izdelki Gengigel

Izdelki Gengigel so na voljo na spletu, v vseh lekarnah, specializiranih trgovinah in prodajalnah DM.

Gengigel
close